Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк посилив вимоги до застави за кредитами для екстреної підтримки ліквідності

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/154178_vvoditsya-novyy-instrument-ekstrennoy-podderzhki-bankov

Для мінімізації кредитних ризиків за кредитами екстреної підтримки НБУ ліквідності банків регулятор установив додаткові вимоги до наданих банком кредитів, майнові права за якими надаються в заставу Нацбанку.

Відповідну постанову Правління НБУ № 119 було прийнято 4 жовтня 2019 року. Нею оновлено Положення про екстрену підтримку Національним банком України ліквідності банків.

Нацбанк матиме право не приймати в забезпечення за кредитом екстреної підтримки майнові права за кредитним договором банку з юрособою, якщо вона має прострочену заборгованість в інших банках, та майнові права за кредитним договором із фізособою, якщо вона має прострочену заборгованість більше ніж на 7 днів в інших банках.

Постанова набрала чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування (11 жовтня).

У Нацбанку нагадали, що в грудні 2016 року НБУ як кредитор останньої інстанції запровадив новий інструмент екстреної підтримки ліквідності платоспроможних банків - Emergency liquidity assistance (ELA). Кредити ELA призначені виключно для покриття тимчасового дефіциту ліквідності банку, коли банки вичерпали інші джерела підтримки ліквідності, зокрема на міжбанківському кредитному ринку та за стандартними інструментами рефінансування НБУ.

З повним текстом постанови Правління НБУ можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини