Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для грошового переказу пропонують використовувати QR-код

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187959_z - 5 - serpnya - bankvsk - perekazi - zdysnyuvatimutsya - za - standartom - iban

Нацбанк одночасно зі запровадженням міжнародного номера банківського рахунка IBAN розробив проект Правил використання QR-коду для здійснення переказу коштів.

Правилами визначаються єдині засади використання QR-коду учасниками безготівкових розрахунків для здійснення переказу коштів та вимоги до реквізитів такого коду.

Заплановано, що це сприятиме зручності безготівкових розрахунків, спрощенню сплати рахунків і обміну платіжними реквізитами.

Використання QR-коду забезпечить можливість зручного заповнення платіжних реквізитів клієнтами банків для:

- оплати товарів і послуг, зокрема комунальних (С2В та С2G);

- переказу коштів зі свого рахунка на рахунок іншої фізособи (С2С).

QR-код може як формуватися засобами мобільного додатка, інтернет-банкінгу, системи "клієнт-банк", так і бути роздрукованим на папері (наприклад, на інвойсі або платіжному дорученні).

QR-код застосовується для вирішення подібних завдань у країнах ЄС, де клієнти банків мають можливість оплати товарів і послуг за допомогою QR-коду в один дотик, використовуючи мобільний додаток смартфона.

Нацбанк розіслав проект Правил банкам і небанківським установам для ознайомлення; коментарі та пропозиції можна надати до 15 серпня 2019 року. З прикладами використання QR-коду можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, під час ведення бізнесу (зокрема, переказуючи кошти) важливо достеменно знати, з ким маєш справу. Поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини