Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано врегулювати порядок доступу до судових рішень

21 листопада 2016, 13:18
1629
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 5406 "Про доступ до судових рішень" (ініціатори - нардепи від БПП і Самодопомоги).

Метою законопроекту є забезпечення відкритості діяльності судів, прогнозованість судових рішень, реалізація міжнародних стандартів доступу до інформації.

Законопроектом передбачається, що внесенню в Реєстр підлягають усі електронні копії судових рішень судів (окрім тих, що містять державну таємницю), а також електронні копії особливих думок суддів.

Зокрема, передбачені особливості внесення в Реєстр постанов слідчих суддів. Також врегульовано питання можливості підписання і відправки в Реєстр електронної копії судового рішення суддів, які втратили можливість їх підписання власної ЭЦП (звільненні судді з посади, припинення повноважень судді, хвороба, відпустка і ін.).

Проектом пропонується надати повний доступ до судових рішень також працівникам Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Вищій раді правосуддя, Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.

Крім того, передбачена можливість видачі копії судового рішення з Реєстру за заявою особи іншим судомніж тем, якому визначено територіальну осудність справ, у разі неможливості видачі копії судового рішення з матеріалів судової справи в суді, який прийняв судове рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини