Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС вирішило, які жетони мають бути у поліцейських

5 лютого 2016, 10:36
8117
0
Автор:
Реклама

МВС наказом від 23.12.2015 № 1614 затвердило Порядок оформлення, обліку, видачі спеціальних жетонів поліцейським, зразок спеціального жетона, його опис і графічне зображення.

Спеціальні жетони з індивідуальними номерамиякі видаються поліцейським, що засвідчують їх приналежність до органів, закладів і установ Національної поліції, підтверджують повноваження, встановлені Законом "Про Національну поліцію".

Спеціальний жетон розміщується на уніформі поліцейських.

Спеціальний жетон заборонено знімати з форми або приховувати, а також будь-яким іншим чином перешкоджати прочитанню інформації на такому жетоні або фіксації жетона за допомогою технічних засобів.

Поліцейські, які знаходяться на службі і виконують службові обов'язки в цивільному одязі, зобов'язані мати при собі спеціальні жетони, крім випадків, коли наявність спеціальних жетонів перешкоджає проведенню негласної слідчої дії.

Спеціальний жетон виготовляється з металу білого кольорумає овальну форму з рифленою поверхнею і окантовкою по овалу шириною 2 мм.

У центральній частині жетона розташований накладний елемент у вигляді восьмикінечної променистої зірки діаметром 50 мм. В центрі зірки розміщений малий Державний Герб України.

У верхній частині жетона розташована фігурна стрічкана якій рельєфними буквами нанесений напис "ПОЛІЦІЯ" (висота букв 4 мм)у нижній частині на полірованій дугоподібній смузі наноситься індивідуальний номер працівника поліції з 7 цифр (висота цифр 4 мм).

Фігурну стрічку і щит малого Державного Герба України покрито емаллю синього кольору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини