Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від дошкільників забороняється вимагати виконання домашніх завдань

25 травня 2015, 11:45
1520
0
Автор:
Реклама

У наказі від 20 квітня 2015 року № 446 Міносвіти розповіло про гранично допустиме учбове навантаження на дитину в дошкільних учбових закладах різних типів і форми власності.

Встановлено, що тривалість одного заняття у молодшій групі - не більше 15 хвилин; у середній - 20 хвилин; у старшій - 25 хвилин. Для дітей у віці від 1 до 3 років проводяться заняття тривалістю до 10 хвилин.

Максимально допустиме кількість занять в першій половині дня в молодшій і середній групах не перевищує двох, в старшій - трьох організованих учбових занять. У різновікових групах тривалість учбових занять слід диференціювати, орієнтуючись на вік кожної дитини.

Тривалість перерв між заняттями повинна складати не менше 10 хвилин. В середині і кінці занять, що вимагають високої інтелектуальної напруги або статичної пози дітей, необхідно проводити фізкультурні хвилинки.

Заняття, що вимагають підвищеної пізнавальної активності, необхідно проводити переважно в першій половині дня і в дні з високою працездатністю (вівторок, середовище). Рекомендується поєднувати і чергувати їх із заняттями по музичному вихованню і фізкультурі.

Не дозволено вимагати від дітей виконання домашніх завдань.

Після денного сну діти можуть відвідувати кухлі. Тривалість проведення кружковой роботи - 15 - 25 хвилин залежно від віку дітей. Неприпустимо проводити заняття в кухлях за рахунок часу, відведеного на прогулянку і денний сон.

Фізичне виховання дітей в дошкільному учбовому закладі повинно складатися з: уранішньої гімнастики; занять фізичною культурою, рухливих ігор і ігор спортивного характеру; гартування; фізкультурних хвилинок під час занять, фізкультурних пауз між заняттями; фізкультурних комплексів під час денної прогулянки.

Визначаючи об'єм рухової активності дітей, необхідно враховувати стан їх здоров'я і психофізіологічні особливості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини