Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион роз'яснив порядок передачі замовникові устаткування, придбаного підрядником

21 січня 2015, 14:31
6222
0
Автор:
Реклама

У листі від 15 січня 2015 року Минрегион розповів про деякі нюанси передачі замовникові устаткування, придбаного підрядником.

Згідно Загальним умовам укладення і виконання договорів підряду в капітальному будівництві, порядок передачі устаткування, придбаного підрядною організацією за дорученням замовника, визначається договором підряду.

Пунктом 6.4.6 Правил визначення вартості будівництва обумовлено, що в Довідку про вартість виконаних будівельних робіт і витрати повинна включатися вартість придбаного і змонтованого або встановленого підрядником устаткування, меблів, інвентаря в звітному періоді. Вартість такого устаткування підтверджується платіжними дорученнями, оформленими на підставі рахунку заводу-постачальника, і розрахунками транспортних і заготівельно-складських витрат.

Змонтоване устаткування передається на баланс замовникові при прийнятті в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів (п.9 Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів).

Оформлення процедури приймання виготовленого устаткування, приймання-передачі устаткування в монтаж підрядної організації, виявлення дефектів устаткування здійснюється на основі типових форм:
- Акт про приймання устаткування (типова форма № М-15);
- Акт приймання-передачі устаткування в монтаж (типова форма № М-15а);
- Акт про виявлені дефекти устаткування (типова форма № М-17).

У обгрунтованих випадках підрядник за дорученням замовника може придбавати устаткування на увесь об'єм будівництва і передавати замовникові по акту передачі або купівлі-продажу. Оплата послуги підрядника з придбання устаткування, яке буде змонтовано надалі, здійснюється на підставі платіжного доручення і рахунку заводу-постачальника.

При цьому передача підрядникові устаткуванняпідмета монтажу в звітному періоді, здійснюється аналогічно порядку передачі підрядникові матеріальних ресурсів, придбаних замовником і безоплатно переданих підрядникові по "Акту передачі матеріалів постачання замовника" для віднесення їх в проектне положення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини