Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що чекає ПДВ в 2015 році?

30 вересня 2014, 13:20
3954
0
Автор:
Реклама

Головне управління Миндоходов в Київській області роз'яснилоякі зміни стануться у сфері ПДВ в 2015 році.

Податкова звітність по ПДВ подаватиметься в контролюючий орган усіма платниками в електронній формі з дотриманням умови відносно реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

Платникам податків автоматично відкриються рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість. Відмінять паперові форми податкових накладних. У зв'язку з цим не буде необхідності складати податкову накладну в двох екземплярах. Платник ПДВ буде зобов'язаний надати покупцеві податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови відносно електронного підпису і реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Реєстрації в ЕРНН з 1 січня 2015 року підлягають усі податкові накладні - незалежно від розміру ПДВ в одній накладній.

На платників ПДВ буде покладений обов'язок ведення реєстру виданих і отриманих документів (транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, що виставляється платникові податків за послуги зв'язку, інші послуги, касові чеки).

Також платники податку у складі податкової звітності по цьому податку повинні будуть подавати контролюючому органу копії записів в таких реєстрах в електронному вигляді.

Обов'язковій реєстрації платниками ПДВ з 1 січня 2015 року підлягають тільки особи, у яких загальна сума від здійснення операцій з поставки товарів або послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з розділом V Податкового кодексу України, нарахована такій особі впродовж останніх 12 місяців, сукупно перевищує 1 млн. грн. (без урахування ПДВ).

Усе законодавство України, бухгалтерські і юридичні консультації і довідники, судову практику, алгоритми дій в різних бізнес-ситуаціях, ресурси по безпеці бізнесу, калькулятори, форми, бланки з шаблонами заповнення і багато що інше для професійної роботи юриста, бухгалтера і керівника Ви знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА :ЗАКОН. Якщо Ви ще не користуєтеся Системою, замовте тестовий доступ чи придбайте Систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини