Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДКЦПФР пропонує відкритий формат передачі даних між Комісією та суб’єктами інформаційної взаємодії

17 мая 2011, 15:12
973
0
Реклама

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку на своєму черговому Засіданні 13 травня 2011 року прийняла рішення "Про затвердження відкритого формату передачі даних між Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку та суб`єктами інформаційної взаємодії".


Рішення визначає питання скасування морально застарілого формату DBASE-IV, що використовується в Комісії у даний час, а також запроваджує перехідний період протягом 2011-2012, необхідний для впровадження відкритого формату передачі даних у електронному вигляді між Комісією і учасниками ринку на основі специфікації eXtensible Markup Language (XML).

Члени Комісії, приймаючи дане рішення, висловили думку, що це впровадження, безумовно, має значні переваги порівняно з існуючим форматом та сприятиме визначенню механізму впровадження специфікації XML, забезпеченню подальшого розвитку фондового ринку. Серед інших позитивних факторів, які очікуються від прийнятого рішення, - сприяння впорядкуванню, удосконаленню діяльності на фондовому ринку із застосуванням інформаційних технологій, підвищення якості та доступності інформації та розширення можливостей роботи з інформацією на ринку цінних паперів.

Згідно з рішенням Комісії, відкритий формат XML для передачі даних між ДКЦПФР та суб`єктами інформаційної взаємодії має бути встановлений з 1 січня 2013 року.

ДКЦПФР вже отримала коментарі від учасників ринку та громадськості стосовно цього документу, погодила даний регуляторний акт у Держкомпідприємництва та наразі направляє рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням

Похожие новости