Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст удосконалив ряд норм у сфері захисту персональних даних

9 серпня 2013, 13:45
262
0
Автор:
Реклама

Мінюст наказом від 22.07.2013 р. № 1466/5 вніс зміни в деякі власні накази відносно удосконалення правового регулювання у сфері захисту персональних даних.

Зокрема, документом врегульовані наступні питання:

- уточнені деякі технічні моменти в Типовому порядку обробки персональних даних у базах персональних даних;

- виключена вимога про те, що бланк свідоцтва про державну реєстрацію бази персональних даних є бланком документу строгого обліку;

- викладені в новій редакції форми заяв про реєстрацію бази персональних даних і про внесення змін до відомостей Державного реєстру баз персональних даних, а також визначена можливість багатократного заповнення розділів заяв.

Вказаний наказ Міністерства набув чинності сьогодні, 9 серпня.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 р. набуває чинності Закон від 03.07.2013 р. № 383 - VIIголовне нововведення якого полягає в відміні порядку реєстрації баз персональних даних в уповноваженому державному органі.

Натомість передбачено повідомлення про обробку персональних даних Уповноваженого ВРУ з прав людини. Власник персональних даних повідомляє Уповноваженого про обробку персональних даних, що представляє особливий ризик для прав і свобод суб'єктів персональних даних, впродовж тридцяти робочих днів з дня початку такої обробки. Крім того, власник персональних даних зобов'язаний повідомляти Уповноваженого про кожну зміну відомостей, що підлягають повідомленню, упродовж десяти робочих днів з дня настання такої зміни. Така інформація підлягає обнародуванню на офіційному сайті Уповноваженого.

Читайте також:

Підписаний Закон, що уповноважує омбудсмена захищати персональні дані

"Реєстрація баз персональних даних не скасована, а названа по-іншому", - А. Мервинский

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини