Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У яких випадках Кабмін пропонує заборонити перевіряти платників податків?

11 квітня 2013, 12:53
191
0
Автор:
Реклама

Кабмін проектом № 2752 від 08.04.2013 р. пропонує внести зміни до Податкового кодексу відносно обмеження проведення контрольних заходів, представлення уточнюючих розрахунків і посилення відповідальності посадовців контролюючих органів.

Встановлюється, що платник податків не має права подавати уточнюючі розрахунки до поданих їм податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період, за який контролюючим органом проводилася документальна планова перевірка. Згідно з документом також забороняється проведення документальної позапланової перевірки платника податків за періоди, за які проведена документальна планова перевірка, крім випадків, коли посадовці органу ДПС, які проводили таку перевірку, притягають до дисциплінарної, адміністративної або карної відповідальності за корупційні правопорушення або правопорушення у сфері службової діяльності, пов'язані з цим платником податків.

Крім того обмеження в підставах проведення перевірок платників податківвизначених Кодексом, не поширюються не лише на перевірки, що проводяться по зверненню такого платника податків, або перевірки, що проводяться у рамках порушеної кримінальної справи (як це встановлено зараз), але і на перевірки у виконання постанови (визначення) суду, перевірки, що проводяться відповідно до п. 200.11 статей 200 НК, і перевірки, пов'язані із вжиттям заходів за результатами зустрічних звірянь, здійснюваних у зв'язку з проведенням документальної планової перевірки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини