Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанія "ЛІГА: ЗАКОН" підвела підсумки першого етапу тестування "VERDICTUM"

26 грудня 2012, 17:06
277
1
Автор:
Реклама

Нагадаємо, що 7 грудня 2012 року компанія "ЛІГА: ЗАКОН" офіційно оголосила про запуск нового продукту - системи аналізу судових рішень "VЕRDICTUM". Система була презентована 12 грудня 2012 року на брифінгу, думки офіційних експертів - учасників брифінгу вже публікуються на сторінках "VERDICTUM" і сайту ЮРЛИГА.

Взяти участь у бета-тестировании нового продукту виявили бажання більше 200 юристівщо спеціалізуються в різних галузях права. Це експерти зі значним досвідом роботи як в юридичних фірмах, так і на підприємствах, у банках, великих українських і міжнародних компаніях, а також незалежні адвокати.

Побажання практикуючих фахівців, що тестують "VЕRDICTUM", поза сумнівом важливі для розробників, оскільки основою авторитетного укладення юристів є їх значний практичний досвід.

"Не усі компанії наважуються відкрито тестувати нові продукти і публікувати результати. Але ми хочемо почути думки майбутніх користувачів, у тому числі і зауваження. Ми плануємо випустити реально затребуваний і корисний продукт. Особливо нас порадувало те, що, незважаючи на стислі терміни першого етапу тестування і передсвяткову метушню, експерти знайшли можливість оперативно попрацювати з бета-версией нового продукту і надати нам необхідні відповіді. Це говорить про зацікавленість галузі в такому інструменті"- коментує Олександра Матвеевакерівник проекту "VERDICTUM" компанії "ЛIГА: ЗАКОН".

В першу чергу розробників цікавила оцінка якості аналітичного пошуку, що дозволяє швидко провести аналіз судової практики в підтримку або спростування певної думки, підібрати максимально тотожні рішення по одному предмету і обставинам справи, а також зручності інтерфейсу і відношення до швидкості роботи системи з багатомільйонним масивом документів.

Результати анкетування що активно тестують "VERDICTUM" фахівців показали, що 94,1 % респондентів зрозуміло і просто працювати з продуктом, 65 % - відмітили хорошу якість аналітичного пошуку. Усі експерти були задоволені швидкістю роботи системи. Для що 59 % тестують робота із списком документів абсолютно зручна, а 65% - користувалися опцією збереження рішень в "Обраному", що свідчить про її затребуваність.

Учасники тестування відмітили, що новий продукт значно спростить роботу і заощадить багато часу. Представники юридичного бюро "Егоров, Пугинский, Афанасьев і Партнери"одного з авторитетних гравців юридичного ринку, так оцінили якості нового продукту : "Використовуючи "VERDICTUM"можна істотно спростити роботу по пошуку необхідних позицій судів. При цьому раніше знайдені потрібні документи не потрібно шукати повторно, оскільки необхідне рішення можна зберегти в обраному, з яким можлива робота без підключення до Інтернету". Фахівці фірми віддали належне инновационности нової системи : "На сьогодні цей продукт є найбільш інтелектуально прогресивною платформою з усіх існуючих на українському ринку. Тобто система автоматично "здогадується" про помилки, що потенційно припустилася, при введенні тексту і виводить результат вже з урахуванням виправлень. Це, поза сумнівом, прискорює процес пошуку необхідної інформації як у випадку з суто технічними помилками, так і у разі некомпетентності користувача".

Адвокат Артем Романченкоодин з експертів, що тестували бета-версию, поділився: "У запропонованій вами системі аналізу судових рішень буквально за декілька хвилин я зумів відшукати потрібні мені рішення адміністративного судочинства, пов'язані з розглядом конкретних податкових суперечок, що зустрічалися і часто зустрічаються в моїй повсякденній практиці. В той же час раніше на пошук рішень, що містили обгрунтування необхідної мені правової позиції, в Єдиному реєстрі судових рішень у мене йшло не менше години часу".

Віталій Пановюрист ТОВ "Група компаній "Фокстрот", відмітив зручність інтерфейсу системи, швидкість пошуку, можливість вибору різних фільтрів, що дозволяє переглядати практику конкретного суду або судді.

"В цілому при удосконаленні цієї системи вона займе гідне місце в продукції компанії "ЛІГА: ЗАКОН". Я з нетерпінням чекаю другого етапу тестування, оскільки тільки разом можна зробити дійсно хороший продукт"- зробив висновок В. Панів.

Слід зазначити, що розробники зацікавлені як в практичних пропозиціях, так і в професійних побажаннях практиків. Зауваження в основному були схожі і багато в чому співпали із вже запланованими удосконаленнями системи.

Зокрема, досить велика кількість юристів, що тестують систему, вважає, що в "VERDICTUM" необхідно впровадити опцію пошуку точної відповідності ключової фрази. Так, В. Панів заявив: "Актуальні опція роботи із списком і можливість пошуку в межах самого списку, особливо при перегляді практики по загальних зобов'язаннях з необхідністю знайти в списку судову практику, наприклад, за договором найму".

А. Матвеева, керівник проекту "VERDICTUM" компанії "ЛIГА: ЗАКОН"відмітила: "Пропозиції і побажання користувачів бета-версии продукту в цілому співпали з нашими планами по удосконаленню продукту і підтвердили їх відповідність очікуванням і потребам професіоналів".Зокрема, було заявлено, що до другого етапу тестування будуть допрацьовані опції, що дозволяють підбирати рішення по конкретній правовій нормі або їх сукупності, удосконалиться робота із списком, буде включена можливість пошуку окремої фрази.

"Своєрідним сюрпризом для нас виявилося бажання користувачів мати можливість маркірувати необхідні ним фрагменти. Загалом в подальшій роботі над "VERDICTUM" будуть враховані не лише практичні запити юристів, але і включені різні необов'язкові, але приємні можливості інтерфейсу"- зробила висновок А. Матвеева.

Серед важливих і значних запитів користувачів можна виділити побажання про включення можливості простежувати історію судової справи, бачити так звані "ланцюжки". Так, керівник практики сімейного права ЮБ "ЕПАП", адвокат Талина Кравцова відмітила: "…слід звернути увагу на відсутність можливості переглядати історію рішень у справі, що цікавить. Тобто при перегляді рішення касаційної інстанції рішення попередніх інстанцій доведеться шукати окремо".

Ірина Петрушкевичкерівник департаменту інформаційних ресурсів компанії "ЛIГА: ЗАКОН"згодна, що заявлена опція потрібна. "На жаль, принципи оформлення судових рішень в нашій країні, як правило, не дають можливості відстежити долю (історію розвитку) конкретного рішення - кожне наступне може прийматися без яких-небудь посилань на попереднє, окрім, наприклад, дат рішень, що не є унікальною ознакою для виводів. Відносно рішень господарської форми судочинства і адміністративного судочинства є певні перспективи у зв'язку з тим, що є присутніми хоч якісь ознаки можливої ідентифікації, по інших - виникають деякі труднощі. Але ми працюємо над цими питаннями і, безумовно, запропонуємо нашим користувачам певні рішення в цьому напрямі"- роз'яснила И. Петрушкевич.

На початок другого етапу тестування системи аналізу судових рішень "VERDICTUM"який стартує 21 січня 2013 року, будуть враховані найбільш своєчасні і практично необхідні пропозиції юристів по удосконаленню нового продукту. Записатися на другий етап тестування можна вже сьогодні, заповнивши анкету учасника.

Вихід "VERDICTUM" на юридичний ринок намічений на День усіх закоханих - 14 лютого 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини