Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо продовжують вимагати довідку з ЄДРПОУ, скаржтеся в Держпідприємництво

22 жовтня 2012, 16:31
319
4
Автор:
Реклама

Набула чинності постанова Кабміну від 17.10.2012г. № 949яким відміняється необхідність надання підприємцями довідок з Єдиного держреєстру підприємств і організацій України (далі - ЄДРПОУ). Міністерства і інші центральні органи виконавчої влади впродовж місяця повинні привести власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою. Наприклад, Мінфін повинен привести у відповідність Порядок обліку платників податків і зборів, порядок обліку осіб, що здійснюють операції з товарами, Порядок відкриття і закриття рахунків в національній валюті в органах Державної казначейської служби України і багато інших нормативних актів. Таким чином, довідку про включення в ЄДРПОУ не треба буде подавати, зокрема, до податкової інспекції.

Тобто, через місяцьповідомляє прес-служба Держпідприємництва а саме з 20 листопада держоргани повинні перестати вимагати від суб'єктів господарювання вказані довідки з ЄДРПОУ і самостійно використовувати відомості з Єдиного реєстру юрособ і фізосіб - підприємців.

Держпідприємництво закликає громадськість через місяць повністю відмовитися від представлення довідки з ЄДРПОУ, оскільки надання інформації з ЄДРПОУ здійснюється на підставі письмового запиту, відповідь на який органи держвлади можуть отримати безкоштовно. Крім того, вони можуть використовувати відомості з реєстру юрособ і фізосіб - підприємців.

Якщо ж у підприємців продовжуватимуть вимагати довідки з ЄДРПОУ, то треба звертатися у Держпідприємництво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини