Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив правила реєстрації транспортних засобів

15 лютого 2012, 16:35
24704
13
Реклама

Постановою № 87 від 13.02.2012 р. Кабмін вніс зміни в Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів.

Згідно зі змінами, для реєстрації транспортного засобу (ТС) більше не знадобитися подавати документ про оцінку його вартості, який на сьогодні є обов'язковими.

З Порядку виключений пункт що передбачає, що до отримання підтвердження підрозділами ДАІ з місця попередньої державної реєстрації власникам транспортних засобів видаються номерні знаки і, не більше ніж на три місяці, тимчасовий реєстраційний талон, після закінчення терміну дії якого експлуатація транспортних засобів не допускається.

У разі, якщо ТС було зареєстроване в іншій державі, для його реєстрації як і раніше обов'язковим буде представлення реєстраційних або прирівняних до них документів цієї держави, але вже без відмітки про зняття ТС з обліку.

Крім того, у разі ввезення ТС в Україну у зв'язку з переселенням громадян на постійне місце проживання або як спадки згідно із законом, більше не буде необхідності надавати довідки з посольства (консульства) відповідної країни про проживання власників в цій країні і про дійсність реєстраційних або прирівняних до них документів країн вивезення ТС.

При втраті власником ТС свідчення про реєстрацію (технічного паспорта), зняття з обліку такого ТС, отриманого в спадок, буде робиться на підставі свідоцтва про право на спадок і отримувати нове свідоцтво, як в інших випадках, не знадобитися.

Оформити документи для поїздок за кордон осіб, що не є власниками ТС, можна буде не лише на підставі документів, що підтверджують право користування і (чи) розпорядження ТС, але і на підставі заяви власника ТС.

Постанова набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини