Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний фонд приготував порядок проведення ним перевірок сплати єдиного внеску

1 грудня 2010, 09:30
1756
0
Реклама

Пенсійний фонд України розробив проект Порядку проведення ним і його територіальними органами планових і позапланових перевірок платників єдиного соціального внеску, опублікований для обговорення на офіційному сайті ПФУ.

Перевірки проводяться по місцю знаходження платника або в органах ПФУ.

Згідно з проектом, планові перевірки можуть відбутися тільки відповідно до квартального плану. Періодичність перевірок визначається з урахуванням міри ризику від здійснення господарської діяльності. Навіть для самих ризикових суб'єктів частота не повинна перевищувати 1 разу в рік.

Про планові перевірки письмово попереджають за 10 днів до її проведення. Термін проведення не повинен перевищувати 15 робочих днів, для малого підприємництва - 5.

Позапланові перевірки проводяться без попередження за бажання самого платника, а також у випадках: виявлення в звітності платника недостовірної інформації, звернень физ- і юрособ з повідомленнями про порушення платником закону про сплату єдиного внеску, неподання в строк платником звітності без поважних причин і без письмових пояснень про причини.

Термін позапланових перевірок - 10 робочих днів, для малого підприємництва - 2.

Для будь-яких перевірок продовження термінів не допускається.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини