Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бодисканеры в аеропорту порушують права людини?

23 листопада 2010, 14:15
1245
1
Реклама

Українські священики висловили протест проти спецпристроїв - бодисканеровякі в цілях безпеки в аеропорту "Бориспіль" "роздягають" людей на екрані, повідомляють ЗМІ. За словами протоієрея Олега Мельничука, подібні пристрої "порушують духовно-інтимний світ людини".

Єдині в Україні бодисканеры коштують в аеропорту "Бориспіль" - п'ять в терміналі "B" і три в терміналі "F". Пристрої, що додивляються, розташовані в закритій кімнаті. На моніторах виразно видно ділянка грудей і нижче за пояс. Від перевірки на бодисканере відмовитися не можна - інакше пасажира просто не пустять на рейс. Виключення можуть зробити лише для вагітних і тих, у кого вбудований кардіостимулятор - такі пасажири пройдуть "ручну" перевірку.

"Обличчя пасажира спеціально закрите плямою, щоб ніхто не зміг ідентифікувати людину. Самі знімки показують тільки на моніторі і після цього видаляють. Тому роздрукувати чийсь силует і сказати, що це точно чи той інший пасажир, - неможливо"- запевняє прес-секретар аеропорту "Бориспіль" Оксана Ожигова.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини