Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінприроди сказали митниці забути про "сміттєвий" податок

29 січня 2010, 14:39
521
1
Реклама

З моменту реанімації "сміттєвого" податку (коли від підприємств, що імпортують продукцію разом з тарою і пакувальними матеріалами, вимагалося укладати договір з ГП "Укрэкокомресурсы) пройшло немало часу. І за весь цей час у імпортерів виникала маса клопоту, пов'язаного з митним оформленням їх продукції (см "Анестетик для імпортера" і "Анестетик для імпортера. Продовження").

Навіть припинення дії гучного постанови Кабміну № 508 ситуацію не врятувало: митниця і далі продовжувала вимагати від підприємців платежки за оплату "сміттєвого" податку і пред'явлення усіх супутніх відміток на документах, супроводжуючих імпортні товари (см "Обійти "сміттєвий" податок при оформленні імпорту можна, але відгукнеться новими проблемами.".). Через деякий час за роз'яснення ситуації взялося Мінприродитим самим нарешті розставивши усе точки над "i".

Отже, як роз'яснили в Мінприроди, працівники митниці не мають права вимагати пред'явлення на товарах, які містяться в тарі і пакувальних матеріалах, відмітки "Ввезення дозволене" (згідно наказу № 789 вона повинна була проставлятися держінспектором по охороні природного довкілля). В цілому укладення Мінприроди звучить таким чином: "Положення наказу 789 при здійсненні митного оформлення застосовувати не можна".

Нагадаємо, відповідний наказ (№ 789) був припинений Окружним адміністративним судом м. Києва 23 грудня 2009 року. І хоча Мінприроди негайно направило заяву про апеляційне оскарження вказаної судової постанови, останнє все одно продовжує діяти (згідно ст. 118 КАСоскарження рішення про забезпечення позову не зупиняє його виконання).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини