Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент має намір ухвалити спеціальний закон про садові товариства

21 січня 2010, 15:49
2718
0
Реклама

Ухвалити єдиний закон, регулюючий діяльність садових товариств, пропонує народний депутат Юрій Самойленко (фракція ПР). Відповідний законопроект був зареєстрований у ВР під номером 5533.

Згідно з документом, садове товариство - неприбуткове добровільне об'єднання громадян, створене з метою надання допомоги його членам у вирішенні питань ведення садівництва. В той же час садова земельна ділянка - ділянка для ведення індивідуального або колективного садівництва, наданий у власність громадянинові України або на умовах оренди як іноземним громадянам, особам без громадянства, так і юридичним особам. Найважливішим в проекті моментом є те, що в нім закріплена норма, що не дозволяє відчужувати земельні ділянки загального користування на користь третіх осіб. Також документом надається право органам місцевої влади встановлювати пільги по сплаті місцевих податків для підпорядкованих організацій, індивідуальних підприємців, що здійснюють будівництво об'єктів загального користування в садових товариствах.

У жовтні 2009 року уряд прийняв розпорядження, що відміняє вимогу об держреєстрації техобслуживающих кооперативів, які створені шляхом реорганізації садівничих суспільств, садово-городніх, житлово-будівельних і гаражних кооперативів. Проте на практиці зареєструвати кооператив виявилося зовсім не просто. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН Перетворення садових товариств в обслуговуючі кооперативи "забракували".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини