Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент пропонує ВР схвалити міжнародні норми безпеки праці

13 січня 2010, 15:00
326
0
Реклама

ВР України вже найближчим часом може ратифікувати Конвенцію про безпеку і гігієну праці і виробниче середовищеяка зобов'язує працедавців виконувати міжнародні норми по безпеці і гігієні праці. Відповідний проект закону 0158що пропонує легалізувати в Україні вищезгаданий документ був поданий Президентом України Віктором Ющенком.

Як вже вказувалося вище, законопроектом пропонується ратифікувати Конвенцію про безпеку і гігієну праці і виробниче середовище, яким для працедавців усіх форм власності і усіх галузей встановлені міжнародні норми по безпеці праці. У разі ратифікації Конвенції працедавці повинні будуть забезпечити на виробництві, згідно з міжнародними нормами, безпека робочих місць, механізмів, устаткування, задіяних у виробництві, і надавати в обов'язковому порядку усі необхідні засоби захисту для збереження здоров'я працівників.

До речі, ще в 2006 році Кабмін схвалив Концепцію Загальнодержавної програми поліпшення стану безпеки, гігієну праці і виробничого середовища на 2006 - 2011 рокиякій передбачалася адаптація законодавства України у сфері охорони праці до норм ЄС, у тому числі ратифікація ряду міжнародних документів про охорону праці. Втілення програми в життя гальмувала повна відсутність її державного фінансування. Детальніше про документ можна дізнатися з матеріалу ЛІГА :ЗАКОН "Планується прийняття чергової Програми поліпшення виробничого середовища".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини