Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Борги, які виставили субсидіантам у червні, незаконні

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184761_yakshcho-na-rakhunkakh-ne-vikoristana-subsidya-subsidanti-mozhut-platiti-menshe

Як повідомляють у Мінсоцполітики, субсидіанти, які мали невикористані субсидії за жовтень 2018 - січень 2019 року, мали право скористатися ними до кінця опалювального сезону, тобто протягом лютого - квітня 2019 року. Тому борги, які виставили у червні таким домогосподарствам надавачі комунальних послуг, є незаконними.

Якщо станом на травень в особистих кабінетах субсидіантів була переплата, а в червні з'явився борг - це привід для одержувачів житлових субсидій вимагати у газовиків, тепловиків та інших надавачів комунальних послуг перерахунку.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186401_monetizatsya-plg-u-gotvkovy--bezgotvkovy-form

Дізнатися причину походження боргу можна, запросивши у комунальників помісячну роздруківку з інформацією: яка соціальна норма, скільки газу, води, тепла, світла фактично спожито домогосподарством, скільки сплачено, а скільки зекономлено. На основі цих даних можна визначити правомірність виставлення заборгованості та причин її виникнення.

Червневі платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення у одержувачів субсидії з мінусом можливі лише у трьох випадках:

- по-перше, заборгованість у червневій платіжці могла з'явитися у тих, хто не сплатив рахунки за комунальні послуги за травень;

- по-друге, сім'ї, які споживають більше за надані їм соціальні нормативи, повинні доплатити за фактично спожиту послугу понад норму;

- по-третє, якщо у субсидіанта до початку опалювального сезону (2018 - 2019 рр.) була накопичена заборгованість і не сплачена протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається і повинна сплачуватися субсидіантом самостійно.

Нагадуємо, що знайти форми заяви та декларації для призначення субсидії можна в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини