Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Електронні примірники судових рішень передаватимуть до трьох держреєстрів

Реклама

Мін'юст і ДСА визначили порядок інформаційної взаємодії між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і Єдиним державним реєстром судових рішень.

Відповідний наказ від 29 січня 2019 року № 270/5/94 було зареєстровано в Мін'юсті.

Визначено, що інформаційна взаємодія здійснюватиметься безоплатно за допомогою прикладних програмних інтерфейсів й автоматизованим способом із застосуванням засобів технічного та криптографічного захисту інформації з дотриманням вимог Закону "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах".

Таку взаємодію та функціонування прикладних програмних інтерфейсів забезпечать державне підприємство, яке належить до сфери управління Мін'юсту і визначене технічним адміністратором Державних реєстрів, та ДП "Інформаційні судові системи" (ДП "ІСС"), яке належить до сфери управління ДСА.

Тип і структуру електронних даних, що передаватимуться та прийматимуться, процедури взаємодії інформаційних систем та зміни до них, критерії відбору даних, форму журналів обліку запитів і відповідей та інші необхідні для взаємодії реквізити визначать технічний адміністратор Державних реєстрів та ДП "ІСС" спільними рішеннями, оформленими окремими протоколами.

ДП "ІСС" забезпечуватиме передання до Державних реєстрів всіх електронних примірників судових рішень, які набрали законної сили та відповідають критеріям, визначеним в окремих протоколах, разом з відомостями, які відповідно до ч. 1 ст. 7 Закону "Про доступ до судових рішень" не підлягають розголошенню в текстах судових рішень.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184007_yak-viglyadatime-dina-sudova-nformatsyno-telekomunkatsyna-sistema

Відомостями, що не підлягають розголошенню в текстах судових рішень, згідно із зазначеним Законом є:

- місце проживання або перебування фізосіб із зазначенням адреси, номери телефонів чи інших засобів зв'язку, адреси електронної пошти, реєстраційні номери облікової картки платника податків, реквізити документів, що посвідчують особу, унікальні номери запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

- реєстраційні номери транспортних засобів;

- номери банківських рахунків та платіжних карток;

- інформація, для забезпечення захисту якої розгляд справи або вчинення окремих процесуальних дій відбувалися у закритому судовому засіданні;

- інші відомості, що дають можливість ідентифікувати фізичну особу.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/182933_rozpochato-testuvannya-pdsistemi-elektronniy-sud-u-mstsevikh-ta-apelyatsynikh-sudak

Для захисту персональних даних фізичної особи, які передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії, впроваджуватимуться організаційно-технічні заходи щодо захисту конфіденційної інформації.

Нагадуємо, що ознайомитися з повним текстом судових рішень і поставити справу, що вас цікавить, на контроль можна в системі аналізу судових рішень VERDIСTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини