Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочато відбір суддів до місцевих судів

29 жовтня 2018, 14:20
1408
1
Автор:
Реклама

З 29 по 31 жовтня 2018 року у приміщенні виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» відбуватиметься кваліфікаційний іспит у межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду.

Всього іспит складатимуть 876 кандидатів.

29 жовтня на іспит з`явилося 819 кандидатів:

- 285 кандидатів із числа осіб, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки та успішно пройшли спеціальну підготовку у Національній школі суддів України;

- 591 кандидат із числа зарахованих до резерву та тих, хто отримав рекомендації ВККС.

Іспит складається із анонімного письмового тестування на знання права (120 хвилин), результати якого перевіряє комп'ютер, а також практичного завдання (300 хвилин) з написання проекту судового рішення. Майбутні судді складатимуть його згідно з обраною спеціалізацією, а за бажанням - декількох спеціалізацій, зокрема:

29 жовтня всі кандидати в судді складають анонімне письмове тестування, а кандидати в загальні суди ще й практичне завдання за спеціалізацією;

30 жовтня практичне завдання виконуватимуть кандидати, які обрали адміністративну спеціалізацію, а 31 жовтня - господарську. 

На сьогодні 824 кандидати виявили бажання бути суддею за відповідною спеціалізацією (місцеві загальні суди, місцеві адміністративні суди, місцеві господарські суди). 795 кандидатів обрали спеціалізацію місцевого загального суду; 362 - місцевого адміністративного суду; 327 - місцевого господарського суду. 235 кандидатів виявили бажання виконувати практичні завдання за всіма трьома спеціалізаціями; 190 кандидатів - за двома. 

Крім того, наразі 373 кандидати із числа осіб, які не мають стажу роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки, продовжують проходити спеціальну підготовку у Національній школі суддів України.

Добір суддів до місцевих судів має на меті зменшити навантаження на суддів, які працюють у місцевих судах, та оновити кадровий склад судів. Таким чином, прихід у місцеві суди нових суддів сприятиме відновленню правосуддя у тих населених пунктах України, де бракувало суддів та частково або повністю не здійснювалося правосуддя.

Згідно з оновленим Положенням про складення кваліфікаційного іспиту та методику оцінювання кандидатів на посаду судді максимальний бал за тестування - 90, за практичне завдання за спеціалізацією - 120. Всього кандидат може отримати 210 балів. Особа вважатиметься такою, що успішно склала іспит, у разі набрання не менше 75% максимально можливого бала за складення іспиту. Кандидат, який набрав менше 75% максимально можливого бала за складення першого етапу іспиту (тестування), вважатиметься таким, що не склав іспиту.

Якщо ваша справа застрягла в суді, який припинив здійснювати правосуддя, радимо відслідковувати графік засідань у Verdictum: ви дізнаєтесь про розгляд справи як тільки новопризначений суддя визначить дату засідання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини