Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд може скасувати нові тарифи на проїзд у Києві

9 серпня 2018, 14:01
311
1
Автор:
Реклама

18 липня 2018 року Окружний адмінсуд міста Києва відкрив провадження у справі про підвищення тарифів на проїзд у київському транспорті: метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та в міській електричці. Підготовче засідання у справі № 826/11007/18 призначено на 16 серпня.

Позивачі Сергій Каплін, Петро Тігунов, Сергій Юрчик вимагають скасування розпорядження КМДА «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» від 5 липня 2018 року № 1147.

18 липня суд також розглянув заяву про забезпечення позову: позивачі просять зупинити дію оскаржуваного розпорядження. Позивачі зазначили, що воно не було опубліковане для отримання зауважень і пропозицій, що унеможливлює схвалення та прийняття Київською міськадміністрацією проекту регуляторного акта.

На думку позивачів, необхідність забезпечення позову обумовлена очевидною протиправністю вказаного розпорядження, оскільки його дія тягне безпосередню небезпеку спричинення збитку правам та інтересам не лише позивачів, а й інших жителів і гостей міста Києва, що користуються громадським транспортом. Наслідком прийняття розпорядження є істотне подорожчання з 14 липня 2018 року вартості проїзду на громадському транспорті.

Суд відмовився зупинити дію розпорядження, оскільки такий засіб забезпечення є фактично вирішенням спору по суті, що неприпустимо і не відповідає меті застосування інституту забезпечення позову.

У зв'язку з необґрунтованістю очевидної небезпеки спричинення шкоди правам, свободам та інтересам заявників до прийняття рішення Окружної адмінсуд Києва визнав необхідним відмовити заявникам у вжитті заходів забезпечення адміністративного позову.

Поставивши справу № 826/11007/18 на контроль у системі Verdictum, Ви першими дізнаєтеся про прийняте судом рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини