Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть відновити трудові перевірки підприємств в зоні АТО

29 травня 2018, 15:03
192
0
Автор:
Реклама

Народні депутати мають намір уповноважити Кабмін затверджувати порядок, за яким здійснюватиметься державний нагляд за додержанням законів та інших нормативних актів про охорону праці та державний контроль за додержанням законодавства про зайнятість населення. Також запропоновано відновити трудові перевірки підприємств в зоні АТО.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує ВР прийняти за основу відповідні законопроекти № 8045 і № 8101.

Також, зокрема, запропоновано внести зміни до Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», відповідно до яких заходи контролю органами державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, охорону та гігієну праці, зайнятість населення та державного гірничого нагляду будуть здійснюватися у встановленому цим Законом порядку з урахуванням особливостей, визначених законами у відповідних сферах та міжнародними договорами.

Підтримуючи законопроект № 8045, депутати висловили зауваження, зокрема, щодо того, що проект і надалі поширює дію Закону на інспекторів праці.

Крім того, запропоновано не поширювати дію мораторію на проведення Держпраці планових і позапланових перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в зоні проведення АТО, окрім населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення.

Нагадаємо, що Кабмін зареєстрував у ВР проект № 8045 15 лютого 2018 року. Також проект № 8101 був зареєстрований 7 березня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини