Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Припинено роботу судів Криму, Донецької і Луганської областей

1 лютого 2018, 16:12
1543
0
Автор:
Реклама

Оприлюднено рішення від 25 січня 2018 року № 182/0/15-18 про припинення роботи судів у зв'язку із заходами щодо боротьби з тероризмом в регіоні.

Так, згідно із Законом «Про судоустрій та статус суддів» у зв'язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами роботу суду може бути припинено за рішенням Вищої ради правосуддя, яке приймається за поданням Голови Верховного Суду.

Верховний Суд розпочав роботу 15 грудня 2017 року.

9 січня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання голови ВС від 2 січня 2018 № 1/0/2-18 про припинення роботи судів в Автономній Республіці Крим, Донецькій і Луганській областях. Подання внесено у зв'язку із заходами щодо боротьби з тероризмом на територіях, де розташовані суди, та з метою забезпечення належного переведення суддів на постійне місце роботи до інших судів того ж рівня без конкурсу. До подання додається список судів, що не здійснюють правосуддя.

Враховуючи викладене, керуючись статтею 147 Закону «Про судоустрій та статус суддів», статтями 3, 30, 34 Закону «Про Вищу раду правосуддя» Вища рада правосуддя постановила припинити роботу місцевих і апеляційних судів.

Із переліком судів, роботу яких припинено, можна ознайомитися в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини