Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада суддів звернула увагу на ДТП із нетверезим суддею

4 січня 2018, 11:00
1086
2
Автор:
Реклама

Прес-служба органів суддівського самоврядування відреагувала на факти дорожньо-транспортних пригод, що сталися протягом останнього тижня за участю суддів, які призвели до тяжких наслідків для життя і здоров'я громадян.

Так, в результаті ДТП, до якої може бути причетний суддя Васильківського міськрайонного суду Сергій Корнієнко, загинула людина. За фактом смертельної ДТП поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). Процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Києва.

Крім того, 2 січня на Житомирській трасі сталася ДТП, у вчиненні якої підозрюється суддя Києво-Святошинського суду Дмитро Усатов, який знаходився у стані алкогольного сп'яніння.

У прес-службі перший випадок оцінюють як збіг трагічних обставин, тоді як другий свідчить про наявність серйозної проблеми із зловживанням алкоголем суддею та керуванням автотранспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Такі дії носять ознаки не лише адміністративного і кримінального правопорушення, а й підривають авторитет судової влади та довіру суспільства до суддів, які чесно та з гідністю виконують свої обов'язки, - заявили в прес-службі.

Тому на найближчому засіданні Ради суддів України, яке відбудеться 13 січня, буде проведено ретельне вивчення ситуації з подальшим реагуванням відповідно до законів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини