Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знову хочуть заборонити пакети

8 лютого 2017, 10:19
1641
4
Автор:
Реклама

З 1 січня 2018 року пропонується заборонити в Україні виробництво, використання, ввезення і платне або безкоштовне поширення (окрім транзиту вантажів) полімерних пакетів тривалого розщеплювання.

Ця заборона не буде поширюється на оксо-биоразлагаемые полімерні пакети, виробництво яких повинне здійснюється тільки за наявності відповідної ліцензії.

Також планується застосовувати до суб'єктів господарювання фінансові санкції у вигляді штрафів у випадку:

- виробництва оксо-биоразлагаемых полімерних пакетів без наявності ліцензії - 200 % вартостей зробленої продукції (за оптово-відпускними цінами);

- оптового (включаючи імпорт і експорт) і роздрібного поширення оксо-биоразлагаемых полімерних пакетів без наявності ліцензії і сертифікату відповідності - 200 % вартостей отриманої партії товару;

- порушення вимог відносно імпорту на митну територію України оксо-биоразлагаемых полімерних пакетів - 100 % вартостей партії товару.

Такі нововведення запропоновані законопроектом № 6020 "Про регулювання виробництва, використання, ввезення і поширення на території України полімерних пакетів".

Очікується, що його прийняття поліпшить рівень охорони природного довкілля і стану благоустрою, зменшить риски техногенних аварій, засмічення зелених і прибережних зон, водойм і морських акваторій, а також загибелі представників тваринного світу.

Відмітимо, що спроби заборонити полімерні пакети були неодноразовими, але безуспішними.

Детальніше про ініціативи:

Раді знову запропоновано заборонити полімерні пакети

Полімерні пакети можуть заборонити з 2014 року;

У Україні знову намагаються заборонити пакети

Депутат хоче заборонити пакети.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини