Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписані закони про підтримку вітчизняного літакобудування

30 грудня 2016, 13:20
1469
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав закониспрямовані на підтримку вітчизняної літакобудівної галузі.

Закон про внесення змін до Митний кодекс і Закон "Про розвиток літакобудівної промисловості" відносно підтримки літакобудівної галузі (проект № 4809) ставить в рівні умови постачання літаків вітчизняного виробництва і імпорт іноземних літаків.

Зокрема, скасовані пільгові умови ввезення (без обкладення ПДВ) на територію України по договорах оперативного лізингу іноземних літаків масою порожнього спорядженого апарату більше 10 тис. кг але не більше 30 тис. кг і максимальною місткістю від 44 до 110 місць.

Також продовжена дія пільгового режиму ввезення товарів, використовуваних при розробці, виробництві, ремонті, модифікації, обслуговуванні виробів авіаційної техніки, на період до 1 січня 2025 року і доповнений перелік таких товарів.

Також підписаний Закон про внесення змін до Податковий кодекс відносно підтримки літакобудівної галузі.

Законом надаються суб'єктам літакобудування, що підпадають під дію норм статті 2 Закони "Про розвиток літакобудівної промисловості", податкові пільги для налагодження повномасштабного серійного виробництва сучасних вітчизняних літаків і поліпшення фінансового стану з урахуванням середнього терміну розробки, підготовки і оснащення серійного виробництва нових літаків.

До 1 січня 2025 року звільняються від сплати ПДВ операції по ввезенню на митну територію України в митному режимі імпорту товарів (окрім підакцизних), які використовуються для потреб літакобудівної промисловості, і постачання на митній території України результатів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, які виконуються для потреб літакобудівної промисловості. Також на цей термін звільняються від оподаткування прибутку і земельного податку суб'єкти літакобудування, що здійснюють розробку і / або виготовлення з кінцевою зборкою літальних апаратів і двигунів до них (окрім земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти соціального, торгового, сільськогосподарського призначення і непромислового будівництва).

Вивільнені засоби (суми податку, не сплачуються до бюджету і залишаються у розпорядженні платника податків) використовуються на науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи по літакобудуванню, для створення або переоснащення матеріально-технічної бази, збільшення обсягу виробництва, впровадження новітніх технологій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини