Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У разі відмови від перевірок може бути застосований админарест майна

24 жовтня 2016, 14:28
2039
1
Реклама

У разі відмови від перевірок може бути застосований адміністративний арешт майна - винятковий спосіб забезпечення виконання обов'язків платника (податків п. 94.1 ст. 94 Податкового кодексу).

Арешт майна може бути застосований, якщо платник податків відмовляється від проведення документальної або фактичної перевірки за наявності законних підстав для її проведення або від допуску посадовців контролюючого органу.

Відповідно до п. 95.6 ст. 94 НК керівник контролюючого органу (його заступник) за наявності однієї з обставин, визначених в п. 94.2 цієї статті, приймає рішення про застосування арешту майна платника податків. Рішення спрямовується рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручається особисто під розписку:

а) платникові податків з вимогою тимчасово зупинити відчуження його майна;

б) іншим особам, у власності, розпорядженні або користуванні яких знаходиться майно такого платника податків, з вимогою тимчасово зупинити його відчуження.

Арешт засобів на рахунку платника податків здійснюється виключно на підставі рішення суду шляхом звернення контролюючого органу до суду.

Арешт на майно може бути накладений рішенню керівника контролюючого органу (його заступника), обгрунтованість якого в течію 96 годин має бути перевірена судом.

Рішення керівника подається до суду у течію 24 годин з моменту встановлення обставин, що обумовлюють таке звернення до суду. Термін, визначений цим пунктом, не включає добовий годинник, який доводиться на вихідні і святкові дні.

Процесуальним законодавством передбачена особлива (скорочена) процедура розгляду даних справ (стаття 183-3 КАС).

ВАСУ в листі від 02.02.2011 № 149/11/13-11 вказав, що вимоги податкового органу про застосування адміністративного арешту засобів на рахунках платника податків можуть бути розглянуті виключно у загальному порядку позовного виробництва.


Джерело: ГУ ГФС в Чернівецькій області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини