Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді Голопристанского райсуду заявили про тиск прокуратури

13 жовтня 2016, 10:23
909
0
Автор:
Реклама

Судді Голопристанского районного суду Херсонської області звернулися в Раду суддів України із зверненням відносно незаконного впливи на них з боку слідчих обласної прокуратури.

У зверненні вказано, що 27 вересня 2016 року в Голопристанский райсуд поступив запит прокуратури Херсонської області, в якому повідомлялося, що слідчим відділом обласної прокуратури проводиться досудове розслідування в карному виробництві за фактом винесення суддями Голопристанского районного суду і апеляційного суду Херсонської області неправосудних рішень у цивільних справах по позовах ТОВ "Херсонавтотранс" з попередньою кваліфікацією по частині першої статті 375 УК (винесення суддею (суддями) свідомо неправосудного вироку, рішення, визначення або постанови).

Прокурори об'єднали в одно карне виробництво 5 подів, з яких 3 не розглянуто по суті і рішення не прийняте, четверте - пройшло усі судові інстанції і після перегляду Верховним Судом України, знаходиться в архіві суду, а п'яте взагалі не торкається тієї категорії справ, якою цікавляться органи прокуратури.

Судді розцінюють подібне як спроби втручання в правосуддя, тиски на суд і суддів, спроби протиправно використовувати суди для відстоювання інтересів певних груп або осіб поза процедурою оскарження судових рішень.

Рада суддів України направив звернення суддів Голопристанского райсуду в Генпрокуратуру відносно підстав внесення в ЕРДР відомостей про скоювання карних злочинів за фактом ухвалення неправосудних рішень, а в НАБУ - на предмет перевірки наявності корупційних складових в діях прокурорів обласної прокуратури Херсонської області.

Джерело: Судова влада

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини