Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення присяги буде звільнений суддя Матяш

16 вересня 2016, 13:52
1286
0
Автор:
Реклама

Вища рада юстиції 15 вересня 2016 року вирішила внести подання Президентові про звільнення Матяш Таїсії Леонідівни з посади судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області у зв'язку з порушенням присяги.

Рекомендація була представлена ВККС, яка дійшла висновку, що суддя Матяш при розгляді дев'яти аналогічних цивільних справ допустила систематичні грубі порушення норм матеріального і процесуального права, що привело до настання негативних наслідків і є свідченням порушення присяги судді.

Значні порушення в діях судді Матяш привели до неправомірного відчуження майна, зокрема, державного, первинній профспілковій організації ВАТ "Харківський електроапаратний завод" і визнанні права власності на майно порушуючи закон. Це негативно відбилося на авторитеті державних органів і взагалі підірвало довіру до правосуддя.

Окремо відзначається, що усі 9 рішень судді Матяш скасовано судом апеляційної інстанції з ухваленням протилежних судових рішень або напрямом справ на новий судовий розгляд. Крім того, за результатами розгляду одного з цих справ було винесено приватне визначення з напрямом його голові Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області для належного реагування.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини