Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені ліцензійні умови для підприємств, що утилізували небезпечні відходи

13 липня 2016, 15:04
822
0
Реклама

Уряд ствердив ліцензійні умови для підприємств, які займаються утилізацією небезпечних відходів.

Нові правила встановлюють прозорі умови ведення бізнесу у сфері поводження з небезпечними відходами і дозволяють державі здійснювати ефективний контроль за діяльністю ліцензіатів в цій сфері, відмітили в Мінприроди.

"Система поводження з небезпечними відходами була де-факто знищена. Через відсутність ліцензій ми отримали неврегульовану і неконкурентну ситуацію, коли пестициди, агрохімікати, фармацевтичну продукцію, що втратила термін придатності, утилізували як завгодно і де завгодно, або у випадку з ліками - повторно пакували і продавали в аптеках, - розповів Міністр екології Остап Семерак. - Нові умови дозволять державі контролювати великий тіньовий і ринок небезпечних відходів з мільярдним оборотом засобів і, нарешті, встановлять прозорі умови для бізнесу, виключаючи корупційні угоди в цій сфері".

Міністр відмітив, що цього рішення більше року чекали вітчизняні підприємства, які через відсутність ліцензійних умов, а значить і ліцензій не могли здійснювати утилізацію пестицидів і отрутохімікатів : "Єдина компанія, яка в 2014 році отримала ліцензію на утилізацію непридатних пестицидів і агрохімікатів, не виконувала своїх зобов'язань. Наше Міністерство не мало навіть можливості здійснити перевірку цього підприємства. Нові ліцензійні умови зроблять неможливим виникнення подібних ситуацій".

За інформацією Мінприроди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини