Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив законопроект про хмарні технології для держорганів

11 липня 2016, 15:40
825
0
Реклама

Комітет ВР з питань інформатизації і зв'язку розглянув і рекомендує прийняти за основу законопроект № 4302 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно обробки інформації в системах хмарних обчислень".

Законопроект спрямований на створення умов впровадження новітніх технологій при обробці інформації, якою володіють органи держвладиінші держоргани, органи місцевого самоврядування. Пропонується введення в законодавство поняття системи хмарних обчислень і постачальника хмарних послуг, визначення особливостей обробки інформації в системах хмарних обчислень і так далі

При цьому Головне науково-експертне управління Апарату ВР виразило до законопроекту ряд зауважень і пропонує повернути його суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання. Зокрема, Управління не бачить необхідності в розмежуванні визначень "інформаційної системи" і "системи хмарних обчислень", враховуючи їх фактичну тотожність.

За інформацією Комітету

Відмітимо, що законопроектом пропонується обробляти державну інформацію за допомогою сторонніх хмарних провайдерів. Очікується, що використання хмар приведе до значної економії держзасобів. Детальніше про проект: Держорганам хочуть відкрити можливості хмарних технологій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини