Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неприпустимо об'єднання вимог, що підлягають розгляду в різних судочинствах

6 липня 2016, 16:26
974
0
Автор:
Реклама

Верховний суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 13 червня 2016 року розглянув справу № 6-942цс16 за позовом ТОВ "Дейли" до трьох фізосіб, ТОВ "Зведення-лад" про визнання права власності, визнанні недійсними угод і витребуванні майна з чужого незаконного володіння.

При розгляді Суд у черговий раз вказав на неприпустимість об'єднання в одно виробництво вимог, що підлягають розгляду в різних судочинствах.

Відповідно до статті 16 ГПК не допускається об'єднання в одно виробництво вимог, що підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлене законом.

Вимоги позивача до декількох відповідачів можуть бути об'єднані в одно виробництво, якщо ці вимоги однорідні, такі, які нерозривно пов'язані між собою, або від рішення одного з них залежить рішення інших. Таке об'єднання не допускається, якщо відсутня спільність предмета позову. Не допускається об'єднання в одно виробництво вимог, що підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлене законом.

Оскільки не допускається об'єднання в одно виробництво вимог, що підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлене законом, суд відкриває провадження у справі в частини вимог, що відносяться до цивільної юрисдикції і відмовляє у відкритті провадження у справі про вимоги, коли їх розгляд проводиться за правилами іншого виду судочинства.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини