Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується стягати необгрунтовані активи під час досудового слідства

16 червня 2016, 09:06
600
2
Реклама

Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони рекомендує прийняти законопроект № 4811який впроваджує механізм стягнення необгрунтованих активів ще під час досудового слідства.

Законопроектом пропонується внести доповнення в статті 7 і 8 Закону "Про основи національної безпеки України"які визначають погрози національної безпеки України і основні напрями державної політики з питань національної безпеки.

Також пропонується доповнити КПК новою главою 24-2, передбачивши особливості стягнення в дохід держави необгрунтованих активіві визначити в ГК основа для припинення права власності - стягнення необгрунтованих активів.

Необгрунтованимизгідно з проектом, вважаються активи, джерело придбання яких не може бути пояснене і які викликають розумний сумнів в правомірності їх отримання у власність певними особами із-за невідповідності їх розмірів задекларованим (офіційним) прибуткам.

"Комітет вже довгий час працював над тим, щоб для карної юстиції створити дієві механізми, які б дали можливість конфісковувати незаконно отримані активи ще під час досудового слідства. Щоб підозрювані особи не могли використовувати ці засоби для підкупу слідчих, прокурорів, суддів", - відмітив секретар Комітету, нардеп Іван Винник.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини