Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роз'яснені нюанси проведення перевірок актів інвентаризації залишків пального

20 травня 2016, 16:23
829
0
Автор:
Реклама

ГФС в листі № 10105/6/99-99-12-02-02-12 роз'яснила нюанси проведення перевірок контролюючими органами актів інвентаризації залишків пального.

З 01.03.2016 р. введена система електронного адміністрування реалізації пального (далі - СЭАРГ)а також введена акцизна накладна як обов'язковий електронний документ, який складатиметься при здійсненні усіх операцій по реалізації пального на внутрішньому ринку.

Згідно п. 9 підрозділу 5 розділу XX НК платники податків повинні впродовж 20 календарних днів, починаючи з 1 березня 2016 року, подати контролюючому органу акт проведення інвентаризації об'ємів залишку горючого за станом на початок дня 1 березня 2016 року. Вказані в такому акті інвентаризації об'єми залишку пального враховуються у формулі, визначеній п. 232.3 ст. 232 НК, як об'єм, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні і розрахунки коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Дані акту інвентаризації можуть бути перевірені контролюючим органом в установленому порядку впродовж 6 календарних місяців з дня подачі акту.

При встановленні за результатами перевірки невідповідності об'ємів паливавказаних в акті інвентаризації, фактичним даним і даним бухобліку підприємства контролюючий орган здійснює ті, що відповідають коригування в СЭАРГ на підставі даних акту перевірки.

Такі питання можуть бути перевірені як в ході фактичної, так і документальної перевірки.

Нагадаємо, порядок проведення перевірок і терміни їх проведення визначається ст. ст. 77 - 82 НК.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини