Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У громадську раду при Раді суддів увійдуть 11 чоловік

13 травня 2016, 15:07
590
0
Автор:
Реклама

Громадська рада при Раді суддів України складатиметься з 11 чоловік. Таке рішення сьогодні прийняла Рада суддів України під час чергового засідання.

Нагадаємо, кількісний склад Громадської ради визначається Радою суддів України і не може перевищувати 20 чоловік.

Сьогодні було вирішено, що Громадська рада створюватиметься на відкритому спеціальному засіданні, яке відкрилося сьогодні, 12 травня. У засіданні була оголошена перерва для додаткового обговорення кандидатів.

11 чоловік в раду вибиратимуть з 24-х претендентів. Загалом документи на членство подали 36 чоловік, оскільки членство в Громадській раді при Раді суддів України є індивідуальним.

Громадська рада при Раді суддів України є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, який утворюється для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, зокрема, в забезпеченні належних організаційних умов діяльності судів і суддів, затвердженні незалежності суду, забезпеченні заборони втручання в діяльність судді при осущетсвлении правосуддя, а також підвищенні рівня довіри суспільства до судової влади, налагодженні ефективної взаємодії органів судової влади з громадськістю, в обліку громадської думки при формування і реалізація державний судовий політика.

Із списком кандидатів в Громадську раду можна ознайомитися тут

Джерело: Рада суддів України

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини