Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС запропонувала покрокову стратегію впровадження рекомендацій BEPS

11 травня 2016, 18:00
1245
0
Автор:
Реклама

ГФС запропонувала покрокову стратегію впровадження основних рекомендацій BEPS в Україні (план дій ОЭСР з протидії розмиванню бази оподаткування і виведенню прибутку з-під оподаткування).

Першочерговим кроком стратегії в ГФС вважають проведення нульового декларування усіма громадянами і фізичними особами - резидентами України.

За словами директора Департаменту адміністративного оскарження і судового супроводу ГФС Дмитра Донца, для цього держава повинна звільнити задеклароване майно від оподаткування і забезпечити сплату податків по понижених ставках, а також гарантувати безпеку для суб'єктів декларування відносно непритягнення до будь-якої відповідальності відносно задекларованого майна.

Другим кроком повинна стати лібералізація правил здійснення зовнішньоекономічних операційзокрема, здійснення іноземних інвестицій, репатріації прибутку, розрахунків у сфері ВЭД, і тому подібне

Наступним заходом повинне стати введення оподаткування прибутку контрольованих іноземних компаній (КИЧОК). У загальну концепцію КИЧОК вже наданий ряд пропозицій, зокрема, відносно поширення правил КИЧОК не лише на фізосіб резидентів, а також і на громадян України, які можуть бути нерезидентами для податкових цілей, механізмів розрахунку прибутку оподаткування КИЧОК, введення мінімального розміру неоподатковуваного доходу і тому подібне

Крім того, необхідно передбачити ряд заходів протидії розмиванню податкової бази. Так, пропонується посилити обмеження по витратах, пов'язаних з борговими зобов'язаннями, удосконалити правила трансфертного ціноутворення і механізм визначення і оподаткування прибутку постійних представництв.

На думку Дмитра Донца, запорукою успішного впровадження рекомендацій BEPS є налагодження ефективного обміну інформацією з іншими країнами. За відсутності такого обміну жоден із запропонованих механізмів не працюватиме і не дасть очікуваного результату. Тому ГФС зі свого боку і надалі налагоджуватиме взаємозв'язки з податковими органами інших країн.

Джерело: ГФС

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини