Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок формування тарифів на постачання холодної води і водовідведення

25 квітня 2016, 16:28
1358
0
Автор:
Реклама

НКРЭКУ постановою від 10 березня 2016 роки № 303 затвердила Порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Для встановлення тарифів на послуги суб'єкт господарювання, який надає споживачеві послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення (далі - виконавець), подає НКРЭКУ заява і розрахунки тарифів на послуги на планований період в паперовому і електронному виді по встановленій формі з відповідними підтверджувальними матеріалами і документами, які використовувалися для розрахунків.

Формування тарифів на послуги здійснюється виконавцем на підставі річних планів надання послуг з централізованого постачання холодної води, водовідведення, економічно обгрунтованих планованих витрат, визначених на підставі державних нормативів витрат ресурсів, техніко-економічних розрахунків і кошторисів, став податків і зборів і цін на матеріальні ресурси і послуги в планованому періоді.

Тарифи на послуги розраховуються з урахуванням втрат і витрат води у внутрішньобудинкових системах. До розрахунку тарифів на послуги не включаються витрати на техобслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання, водовідведення.

У річних планах надання послуг з централізованого постачання холодної води, водовідведення вказуються об'єми планованої реалізації таких послуг споживачам.

Витрати, які включаються в повну плановану собівартість послуг з централізованого постачання холодної води і водовідведення, об'єктивне нормування яких неможливе, плануються з урахуванням економічно обгрунтованих планованих витрат за попередній рік, прогнозу індексів цін виробників промислової продукції і на підставі кошторисів.

До вартості послуг по централізованому постачанню холодної води і водовідведенню включаються витрати і планований прибуток на централізоване водопостачання і водовідведення в об'ємах, необхідних для надання послуг з централізованого постачання холодної води і водовідведення, з урахуванням втрат і витрат води у внутрішньобудинкових системах.

Розрахунки тарифів на послуги робляться шляхом ділення суми річних планованих витрат, що включаються в повну собівартість послуг з централізованого постачання холодної води і водовідведення, і річного планованого прибутку на планований річний об'єм послуг з централізованого постачання холодної води і водовідведення, визначений річними планами надання послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини