Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується виплачувати допомогу дітям, навіть якщо померлий батько не отримав права на пенсію

18 квітня 2016, 09:56
589
0
Реклама

Комітет ВР з питань соцполитики рекомендує прийняти в цілому законопроект № 4051спрямований на підтримку дітей, що втратили одного з батьків.

Законопроектом пропонується розширити круг одержувачів державної соціальної допомоги особам, що не мають права на пенсію, а також інвалідам. Зокрема, допомогу зможуть отримувати діти у разі смерті одного з батьків, який не отримав права на пенсію.

Вказану соцдопомогу пропонується встановлювати дітям, які вчаться на денній формі навчання в загальноосвітніх учбових закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих учбових закладах (у тому числі в період між завершенням навчання в одному з вказаних учбових закладів і вступом в інший учбовий заклад або в період між завершенням навчання по одному образовательно-квалификационному рівню і продовженням навчання по інших за умови, що такий період не перевищує 4-х місяців).

Також визначені умови і період, на який призначається ця допомога. Так, допомога буде призначатися з дня, що йде за днем смерті годувальника, якщо звернення про призначення поступило не пізніше 12 місяців з дня смерті годувальника, і виплачується до досягнення повноліття (для учнів - до 23 років).

Законопроектом передбачається встановити розмір допомозі:

- на кожну дитину - на рівні прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність;

- для дітей з числа дітей-інвалідів - 200% прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини