Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ оприлюднила напрацювання до проекту змін Закону про адвокатуру

1 квітня 2016, 14:29
1351
2
Автор:
Реклама

НААУ направила у Робочу групу по реформуванню законодавства про адвокатуру і безкоштовну правову допомогу при Радому з питань судової реформи консолідовані пропозиції адвокатського співтовариства по змінах Закону "Про адвокатуру".

Підсумком публічній дискусії адвокатів з приводу змін до профільного закону стала також резолюціяде викладені принципові зауваження і застереження адвокатського корпусу відносно змін.

У супровідному листі Голова НААУ, САУ Лідія Изовитова відмітила, що адвокати готові приєднатися до реформування адвокатури шляхом у тому числі адаптації європейських стандартів і змін в законодавство. Також обумовлені застереження відносно прав і гарантій адвокатської діяльності (зміни мають бути спрямовані виключно на посилення захисту професії) і відносно змін системи адвокатського самоврядування (може бути зруйнована функціональна ефективна система).

НААУ запропонувала розширити склад робочої групивключивши в неї адвокатів - членів самоврядування : Валентина Гвоздия, Олександра Дроздова, Оксану Каденко, Романа Афанасиева, Тараса Будза, Андрія Мисяца, Василя Райко, Ярослава Зейкана, Олександра Святоцкого, Ганну Колесник, Марію Островскую, Галину Руденко, Інну Мокину, Вікторію Гайворонскую, Жанну Макисмову. У цьому НААУ було відмовлено. Координатор робочої групи по реформуванню адвокатури повідомивщо включення 15 запропонованих кандидатур є недоцільними, оскільки може привести до затягування роботи. НААУ запропоновано визначитися не більше ніж з двома представниками органів адвокатського самоврядування.

Крім того, на засіданні Робочої групи 30 березня Л. Изовитова підкреслила необхідність внести правки в законопроект, які б розширювали право адвоката на доступ у приміщення судів, поліції, прокуратури і СІЗО, розширювали доступ до інформації на підставі адвокатського запиту і посилювали відповідальність за відмову і порушення термінів надання відповіді. Також необхідно надати адвокатам право на носіння зброї.

Серед інших пропозицій НААУ - відмова від відміни стажування і надання Раді адвокатів права на встановлення термінів стажування; спрощений доступ до професії для юристів, які мають більше 5 років стажу, а також заборона доступу до адвокатської професії для люстрованих слідчих, прокурорів і суддів.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини