Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкіри просять ВР підтримати урядовий варіант реструктуризації кредитів

1 квітня 2016, 11:20
804
2
Реклама

Незалежна асоціація банків України закликає Верховну Раду прийняти законопроект № 4004, що передбачає реструктуризацію валютних іпотечних кредитів, узятих на придбання виключно єдиного житла.

Альтернативний законопроект № 4004-1 про реструктуризацію практично усіх валютних кредитів НАБУ називає популістським і попереджає, що його прийняття приведе до неконтрольованої девальвації гривні, спричинить збитки фінансової системи України як мінімум на 120 млрд. грн.

"Законопроект № 4004-1 є таким же абсурдним, як і раніше ветований Президентом № 1558-1. Фактично, він передбачає пробачення менше 2/3 частини боргу по усіх споживчих валютних кредитах, незалежно від того, з якою метою вони бралися, - на придбання дорогого авто або ще однієї квартири або яхти", - відмічає Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ. На суму, що залишилася, нараховуватиметься процентна ставка у розмірі 0,01% річних, усі штрафи і пені за несплату кредиту також спишуться.

НАБУ просить народних депутатів не піддаватися на популістські заклики і підтримати законопроект № 4004, який має соціальну спрямованість і надає підтримку саме тим, хто її дійсно потребує.

Джерело: НАБУ

Проти законопроекту № 4004-1 висловилося і Міністерство фінансівна думку якого цей проект не дозволяє збалансувати інтереси позичальників і кредиторів і матиме згубні наслідки для банківського сектора України.

Нагадаємо, що профільний Комітет ВР вирішив винести на розгляд Верховної Ради обидва законопроекти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини