Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створена Асоціація адміністративних суддів

Реклама

4 березня у Вищому адміністративному суді состолось засновницькі збори Всеукраїнській громадській організації "Адміністрація адміністративних суддів".

Президентом Асоціації обрали Олександра Пасенюкасуддю Конституційного Суду України, голову Вищого адміністративного суду України в 2004 - 2011 роках.

Віце-президентами стали суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санин і судді ВАСУ Наталія Блаживская і Юрій Цвиркун.

У правління обрано 15 суддів від апеляційних адміністративних округів і ВАСУ. Створена ревізійна комісія і прийнятий статут.

Ця організація створена за ініціативою "знизу" в якості комуникативной платформи для суддів адміністративних судів. Ініціатори створення Асоціації - судді першої, апеляційної і касаційної інстанцій адміністративної юрисдикції. Асоціація будується на демократичних принципах, тому планується створення відділень на місцях. Як відмітив Б. Санин, саме адміністративні судді розуміють, де і яким чином порушуються права громадян. Тому судді стануть відкритішими, почнуть роз'яснювати законодавство і причини невиконання рішень державою.

Судді почали об'єднуватися, щоб мати можливість протистояти частенько необгрунтованій критиці від представників інших гілок влади. Створення Асоціації адміністративних суддів, слідом за Асоціацією розвитку суддівського самоврядування, спрямоване на затвердження незалежності судової влади. Цю мету вітали і запрошені юристи: Тетяна Варфоломеева, Марина Ставнийчук, суддя ВСУ Олександр Терлецкий, суддя Адміністративного суду міста Берліна Йорг Пуделка і інші.

Можливо, в майбутньому розрізнені суддівські організації об'єднаються в одну, яка і забезпечуватиме взаємодію суддів як усередині цеху, так і зовні - з суспільством. Принаймні, такі думки були озвучені вже сьогодні.

Фото: Юргазета

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини