Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для отримання соцвыплат переселенці повинні підтвердити місце проживання

4 березня 2016, 10:35
2074
0
Реклама

У зв'язку з виявленням правоохоронними органами України окремих фактів використання шахрайських схем і зловживань при оформленні соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, що мають слідством безпідставне отримання з держбюджету значних засобів, спрямованих на соціальні виплати, а також з метою запобігання виникненню соціальної напруженості серед внутрішньо переміщених осіб в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській і Харківській областях Міністерство соціальної політики України повідомляє таке.

Територіальними підрозділами ГМС із залученням представників МВС, Нацполиции і інших органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування проводяться заходи по перевірці достовірності інформації про фактичне місце проживання внутрішньо переміщених осіб і даних, які декларувалися такими особами при постановці на облік як внутрішньо переміщених осіб.

Така робота має бути завершена в стислі терміни з метою проведення усіх необхідних внутрішньо переміщеним особам соціальних виплат в поточному місяці.

Для відновлення соцвыплат внутрішньо переміщеним особам, які не змінили місце проживання, треба особисто звернутися у управління соцзахисту населення і ПФУ за місцем проживання відповідно до виду соціальної виплати (допомога, пенсія).

Внутрішньо переміщеним особам, які через різні обставини змінили фактичне місце проживаннядля продовження отримання пенсій і інших соціальних виплат необхідно звернутися у органи соціального захисту населення по новому фактичному місцю проживання для внесення відповідної інформації у базу цих таких осіб і отримання довідки з підтвердженням внесених в неї даних про фактичне проживання територіальними підрозділами ГМС.

Що стосується громадян, яким складно самостійно звертатися за підтвердженням місця фактичного проживання (інваліди I - II групи), органи соціального захисту і Державної міграційної служби повинні вжити заходи по перевірці приведених в довідці про постановку на облік даних самостійно.

Минсоцполитики інформує, що, оскільки пенсійні і інші соціальні виплати по лютий 2016 року проведено в повному об'ємі, результати проведених перевірок будуть враховані при здійсненні виплат внутрішньо переміщеним особам, починаючи з березня 2016 року. До цього часу усі соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам здійснювалися своєчасно і в повному об'ємі.

Надалі у разі неотримання соцвыплат внутрішньо переміщені особи можуть звернутися в територіальний підрозділ ГМС по фактичному місцю проживання. Відповідна інформація від територіальних підрозділів ГМС є основою для відновлення усіх соціальних виплат за час їх неотримання.

Джерело: Минсоцполитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини