Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив поліпшення процедури документування біженців

1 березня 2016, 13:27
432
0
Реклама

Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Закон "Про біженців і осіб, що потребують додаткового або тимчасового захисту"який був прийнятий Верховною Радою 4 лютого.

Законом визначається порядок регулювання громадських стосунків у сфері визнання особи біженцем, особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, втрати і поневіряння цього статусу, а також встановлення правового статусу біженців і осіб, які потребують додаткового захисту і яким наданий тимчасовий захист в Україні.

Згідно із Законом, посвідчення біженця оформляється і видається в течію 15 робочих днів з дати ухвалення рішення про визнання іноземця або особи без громадянства біженцем в Україні (а не 7, як раніше).

Також Закон надає повноваження Державній міграційній службі України у разі виявлення описок в рішеннях про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, прийнятих у тому числі до набуття чинності цього Закону, приймати рішення про внесення поправок. Це дозволить забезпечити права осіб при наданні відповідних підтверджувальних документів або логічної письмової аргументації на документування з правильними засновницькими даними.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини