Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОН уточнило, які категорії учнів можуть живитися за рахунок бюджету

16 лютого 2016, 15:42
954
0
Автор:
Реклама

У листі № 1/11-1082 Міносвіти роз'яснило, які категорії учнів можуть живитися за бюджетні кошти.

Нагадаємо, ВР 24 грудня 2015 року прийняла Закон № 911 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України"яким внесені, зокрема, зміни до Законів "Про охорону дитинства" і "Про загальну середню освіту".

Щоб привести підзаконні акти у відповідність згаданим законам, Кабмін прийняв постанова від 18.01.2016 № 16у якому перераховуються категорії учнів, що живляться за бюджетні коштичитайте детальніше: Яким дітям покладено безкоштовне живлення в дитсадах і школах?

З 01.01.2016 безкоштовним харчуванням забезпечуються учні 1 - 4 класів з сімей, які отримують допомогу згідно Закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям". Порядок доповнений категорією учнів з особливими освітніми потребамиякі навчаються в спеціальних і инклюзивных класах.

За бюджетні кошти, як і раніше, живляться діти-сироти і діти, позбавлені батьківської опіки, учні спецшкіл (шкіл-інтернатів), а також загальноосвітніх шкіл-інтернатів, в яких батьки частково компенсують зміст вихованців, вносячи щомісячно плату у розмірі 20 % середньомісячного сукупного доходу на 1 члена сім'ї, і деякі інші категорії (інфіковані мікобактеріями туберкульозу, постраждалі від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і ін.).

Живлення цих категорій учнів здійснюється за рахунок засобів освітньої субвенції.

Крім того, відповідно до ст. 19 Закону "Про охорону дитинства" Порядок доповнений абзацом 6: "Органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати харчуванням учнів інших категорій і передбачати на це що відповідають витрати з місцевих бюджетів". Тобто, наприклад, учні 5 - 11(12) класів з сімей, які отримують допомогу згідно із Законом "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" можуть забезпечуватися таким харчуванням за засоби місцевих бюджетів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини