Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано звільнити чиновників від доведення законності збагачення

8 лютого 2016, 15:03
1250
5
Реклама

У парламенті зареєстрований депутатський законопроект № 4025 про внесення змін до статтю 368-2 Карного кодексу України "Незаконне збагачення".

Пропонується викласти диспозицію ст. 368-2 УК в новій редакції, визначивши незаконне збагачення як придбання особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власність активів в значному розмірі, які воно не може обгрунтувати (зараз - "законність підстав придбання яких не підтверджено доказами")а також передача ним таких активів будь-якій іншій особі.

Як відзначається в пояснювальній записці, в діючій редакції стаття 368-2 УК суперечить статті 62 Конституції України (оскільки ніхто не зобов'язаний доводити свою невинність) і суперечить статті 20 Конвенцій ООН проти корупціїде визначені менш строгі вимоги в порівнянні з УК України - слідує лише правильно обгрунтувати законність прибутків, а не довести її.

Автори проекту вважають, що прийняття запропонованих змін сприятиме полегшенню застосування законодавства про незаконне збагачення на практиці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини