Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліцейським забезпечать післядипломну освіту

8 лютого 2016, 14:16
661
0
Автор:
Реклама

МВС наказом від 24 грудня 2015 року № 1625 затвердило Положення про організацію післядипломної освіти працівників Національної поліції.

Метою післядипломної освіти являється задоволення індивідуальних потреб працівників поліції в особистому професійному рості, забезпечення потреб держави в кваліфікованих кадрах високого рівня професіоналізму і культури, здатних компетентно і відповідально виконувати свої функції.

Після успішного завершення навчання працівники поліції отримують той, що відповідає документ про освіту.

Учбові заклади, що здійснюють післядипломну освіту працівників поліції, забезпечують реєстрацію і облік виданих документів про освіту за результатами навчання в системі післядипломної освіти.

Фінансування післядипломної освіти працівників поліції здійснюється за рахунок засобів державного і місцевих бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

Встановлені такі види післядипломної освіти :

- спеціалізація - становить спеціальності, що припускає профільну спеціалізовану освітньо-професійну або освітньо-наукову програму підготовки співробітників поліції;

- перепідготовка - професійне навчання, спрямоване на оволодіння іншою професією працівниками поліції;

- підвищення кваліфікації - підвищення рівня готовності співробітника поліції до виконання професійних завдань і обов'язків або придбання обличчям здатності виконувати додаткові завдання і обов'язки шляхом придбання нових знань і умінь у рамках професійної діяльності або галузі знань;

- стажування - придбання працівником поліції досвіду виконання завдань і обов'язків певної професійної діяльності або галузі знань.

Також передбачені такі форми навчання :

- очна (денна, вечірня);

- заочна (дистанційна).

Тривалість навчання у системі післядипломної освіти визначається згідно з учбовими планами і програмами і встановлюється учбовим закладом, органом поліції, підприємством, установою, організацією, органом державної влади, органом місцевого самоврядування, в яких здійснюватиметься навчання, за узгодженням із замовником.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини