Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про створення Українського інституту книги

28 січня 2016, 11:16
560
0
Реклама

Верховна Рада 28 січня ухвалила Закон про внесення змін до деяких законів відносно вдосконалення системи державного управління в сфері книговидавця (законопроект № 3084).

Законом встановлюються основи діяльності Українського інституту книги - державній неприбутковій організації, яка відноситься до сфери управління Міністерства культури.

Статут Українського інституту книги розроблятиметься за участю громадських організацій у сфері культури, книговидавців і книгорозповсюджувачів.

Цілями діяльності Українського інституту книги є:

- підтримка книговидання;

- популяризація читання;

- стимулювання перекладацької діяльності;

- популяризація української літератури у світі.

Також закріплюється порядок конкурсного відбору директора Українського інституту книги, визначені базові принципи формування складу наглядової ради, основи фінансування і так далі. Український інститут книги визначений замовником на випуск видавничої продукції по державних програмах.

Крім того, передбачено, що щорічно не пізніше за 1 жовтня Мінкультури розробляє і подає Кабміну проект Програми діяльності з розвитку культури на наступний календарний рік. До участі в розробці Програми притягуються, зокрема, центральні органи виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти і науки, державної політики економічного і соціального розвитку і інші.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини