Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін перевірятиме банківські рахунки громадян, що претендують на субсидії і пільги

21 січня 2016, 16:10
3661
1
Автор:
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в листі від 19 січня 2016 року № 12-3384/16 заявив, що на запит Міністерства фінансів банки зобов'язані надати інформацію про відкриті на ім'я фізичних осіб (кожного з членів сім'ї або домогосподарства) рахунки (поточні, кредитні, депозитні і тому подібне), операції і залишки по них.

Мінфін має право направляти запит для проведення верифікації і перевірки достовірності інформаціїпредставленою фізособами для нарахування і отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, здійснюваних за рахунок засобів державного і місцевих бюджетів, засобів Пенсійного фонду і інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування. У разі нарахування і отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, призначених на сім'ю або домогосподарство, інформація надається по кожному з членів сім'ї або домогосподарства.

Соответсвующие зміни в ст. 62 Закону "Про банки і банківську діяльність" внесені Законом від 24 грудня 2015 року № 911 - VIII (частина 1 ст. 62 доповнена пунктом 10).

Вимога на отримання інформації, що містить банківську таємницю, повинно:

1) бути викладено на бланку державного органу встановленої форми;

2) бути підписаним керівника державного органу (чи його заступника), скріпленим гербовою печаттю;

3) містити передбачені Законом "Про банки і банківську діяльність" підстави для отримання цієї інформації;

4) містити посилання на норми закону, згідно з якими державний орган має право на отримання такої інформації.

Банку забороняється надавати інформацію про клієнтів іншого банку, навіть якщо їх імена вказані в документах, угодах і операціях клієнта.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини