Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив ідею створення міських і міжрайонних торгово-промислових палат

15 грудня 2015, 11:58
411
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 3108 про внесення змін до Закон "Про торгово-промислові палати в Україні" (відносно створення міських і міжрайонних торгово-промислових палат).

Проектом пропонується встановити, що торгово-промислові палати створюються на території АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя (регіональні торгово-промислові палати).

В межах кожної з цих адміністративно-територіальних одиниць може бути створена тільки одна ТВП, за винятком міст обласного і республіканського підпорядкування з населенням більше 100 тис. чоловік, де можуть бути створені міські або міжрайонні торгово-промислові палати, які за своїм статусом і правами прирівнюються до регіональним ТВП.

Законопроект містить також норму, згідно якої ТВП створюється за ініціативою не менше 50 засновників, що знаходяться на відповідній території. Міські або міжрайонні ТВП створюються за ініціативою не менше 30 засновників, які знаходяться на відповідній території.

Автор проекту, народний депутат від опозиції Сергій Матвиенков, вважає, що прийняття запропонованих змін сприятиме розвитку інфраструктури підтримки малого і середнього бізнесу, наближенню влади і уповноважених державою організацій і установ безпосередньо до підприємців.

Істочник: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини